Vatisa

Depression och erektil dysfunktion

Behandla depression, slå Erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion (ED) och depression är ofta olyckliga sängkamrater. Sexuella problem är ett vanligt symptom på depression. De är också en ofta förekommande biverkning av behandling med antidepressiva läkemedel. Läs mer om sätt att slå depression ›

Hur ditt sinne kan orsaka erektil dysfunktion

Psykologiska faktorer är den grundläggande orsaken till erektil dysfunktion hos cirka 10% till 20% av fallen. Under sådana omständigheter är en patient sägs ha psykogen erektil dysfunktion. Stress, relationsproblem eller psykiska sjukdomar kan försämra signalerna från hjärnan att inleda kedja av biologiska händelser som behövs för en erektion. Ofta är ångest eller depression det grundläggande problemet. En studie visade att erektil dysfunktion är nästan dubbelt så vanligt bland deprimerade män som det är bland dem som inte är deprimerad. Andra orsaker är stress, skuldkänslor, låg självkänsla och rädsla för sexuellt misslyckande.

Läs mer om erektil dysfunktion och de psykologiska faktorerna ›

Att använda orala läkemedel för behandling av erektil dysfunktion

Receptbelagda orala läkemedel är ofta mycket framgångsrika i att behandla erektil dysfunktion. Men män med vissa hälsoproblem eller som tar vissa andra läkemedel bör inte använda dem. Och alla mediciner kan orsaka biverkningar. Tala med din läkare om huruvida muntliga erektil dysfunktion medicinering är rätt för dig, och de risker och fördelar med medicinen.

Ta reda på vilka mediciner kan vara rätt för dig ›