Vatisa

Erektil dysfunktion och det enda man

Förutom de psykologiska och medicinska frågor som alla män med erektil dysfunktion, män utan långsiktiga partners som vill vara sexuellt aktiva ansikte sin egen uppsättning av frågor och funderingar.

Om du är i denna situation, kanske du undrar hur mycket att berätta en ny sexpartner. Det finns inget rätt eller fel svar. Det beror på hur mycket du är bekväm avslöjande och, till viss del, på vilken behandling du använder. Till exempel, om du tar ett piller, du behöver inte avslöja så mycket som du vill om du använder någon av de andra behandlingar.

Om behandlingen är framgångsrik, kan du inte säga något om din erektil dysfunktion, även om du får en stadig relation med någon. Men om problemet återkommer med jämna mellanrum, kanske du vill diskutera det med din partner. Den bästa tiden att göra detta är oftast inte när sexuell intimitet är aktivt på gång, utan snarare under en lugn, privat tid när du känner dig tillfreds med varandra.

Berätta för din partner om din sjukdom och vad du vet om dess orsaker. Diskutera de typer av behandling, om någon, som du använder. Svara på några frågor din partner har och, när tiden för sexuell intimitet uppstår, ta det långsamt. Du kanske upptäcker att ha diskuterat ämnet förbättrar din sexuella upplevelse.