Vatisa

Hur man undviker pinsamma sociala situationer när du har Crohns sjukdom

Om du har Crohns sjukdom, du vet att symptomen blossar ibland upp. Du kanske är rädd dessa problem uppstår i allmänhet. Men låt inte oroa dig att hålla dig från att vara social och göra de saker som du tycker om. Här är några sätt att hantera svåra situationer så att du kan fokusera på det som är viktigt-att leva ditt liv.

Var beredd

Crohns sjukdom kan orsaka obekväma uppmanar att uträtta sina behov, vilket kan vara besvärligt att hantera offentligt. Du kan oroa sig för att ha en "olycka" om du lämnar huset.

Här är hur man kan få lite lugn och ro: När du ger dig ut för arbete, ärenden, eller andra aktiviteter, packa en extra uppsättning av underkläder och byxor. Håll också våtservetter, toalettpapper, trosskydd och deodorizer med dig, för säkerhets skull. Att känna dina leveranser är det kan hjälpa till att lindra din ångest.

Planera din resa

Att gå ut offentligt kan vara svårt eftersom det innebär att du ger upp en viss kontroll över din miljö. Om möjligt, försök att planera din utflykt när dina symtom är minst benägna att handla upp. Till exempel kanske du vill undvika resor direkt efter måltider om dina symtom är värre när du äter.

När du kommer till din destination, gör en snabb kontroll för att ta reda på var badrummen är. Gör detta varje gång du skriver en ny butik, restaurang, idrottsplats, eller allmän plats.

Om du ofta går ställen som inte har en offentlig toalett, överväga att få en "Kan inte vänta" kort, som är tillgänglig för medlemmar av Crohns och kolit Foundation of America. Detta kan hjälpa dig att få tillgång till alla tillgängliga badrum, till exempel personalen toaletten i en butik.

Ge gas och andra symptom boot

Om du är orolig för gas när du är ute på stan, se till att din kost är på din sida. Försök att undvika fet mat och kolsyrade drycker, som kan orsaka gassiness.

Och kom ihåg, som har Crohns sjukdom finns ingen anledning att hoppa över partier eller avvisa inbjudan. Dock bör du titta på ditt intag av alkohol, vilket kan göra symtomen värre.

Be om hjälp

Du kanske upptäcker att berätta din skola eller din arbetsgivares personalavdelning om din sjukdom är hjälpsam. Till exempel kan de ha möjlighet att särskilda boende, till exempel ett kontor nära till badrummet, som kan bidra till att minska din erbjuda dig ångest.

Håll kontakten med människor du litar på

När du har Crohns sjukdom, kan ha en vän som förstår din situation vara en stor lättnad. Behåll den här personen på ditt kortnummer, så att de kan hjälpa dig om du fastnar i en obekväm situation. En god vän som förstår din sjukdom kommer inte heller att bli upprörd om du behöver avboka en social dag eftersom dina symtom agerar upp.

Luta på vänner också, när du känner dig usel och du behöver en extra hand. Dina nära och kära kan hjälpa dig med att plocka upp barnen, shopping, eller andra ärenden, när du inte kan lämna huset.