Vatisa

Hur att älska för evigt

Att hålla din primära relation frisk, positiv, stödjande och tillsammans är inte lätt. Men det kan göras.

"Vi förväntar oss mycket av våra relationer, och faktum är, långvariga äktenskap eller relationer är svåra att upprätthålla, med tanke på det tryck de flesta av oss lever med", säger Sue Maisch, LSW, en familj och barn rådgivare i Glenwood Springs, Colo "För att få det att fungera, par behöver mognad att förverkliga ett långvarigt förhållande kommer att innebära uppoffringar, engagemang och hårt arbete, men att payoff för en djupare kärlek och stabilt, kärleksfullt hem livet är väl värt ansträngningen."

Här är förslag på hur man kan stärka sambandet med din partner.

Practice förlåtande

Förbittring, ilska och skuld är vanliga reaktioner när din älskade gör något sårande. Utan förlåtelse, dock lite ont och svek kan riva en relation isär.

"Människor som inte förlåta har ofta problem med att upprätthålla positiva känslor mot sin partner," säger Ms Maisch. "Men partners som flyttar in mot förlåtelse är bättre på att behålla sin anslutning eftersom de gör ett medvetet beslut att inte uppehålla mig vid de misstag deras partner har gjort."

Var realistisk

Varje långsiktig relation kommer att få sin andel av besvikelser. Men att lära sig att se bortom en viss dålig patch för att se din partner objektivt och kärleksfullt kan dra dig igenom.

"Att minnas och närande minnen av lyckliga tider du har haft tillsammans kan hjälpa dig att komma förbi irritation och de gånger då du undrar om du vill stanna i relationen," säger Ms Maisch.

Utveckla ritualer

Det sätt som du och din partner säga adjö eller hej, eller hur man firar födelsedagar eller årsdagar år efter år kan hjälpa till att bygga en stark koppling som kan hålla dig känslomässigt engagerad i tider av konflikt.

Till exempel, tar tid att kyssa din partner adjö varje morgon när du går till jobbet - oavsett hur sent eller distraherad du är - talar om för honom eller henne att i ett större perspektiv din relation är en hög prioritet.

Lyssna aktivt

"Hoppa in och avbryta när din partner försöker berätta något kan göra honom eller henne frustrerad eller avskräckas", säger Ms Maisch. "Det är viktigt att lyssna mer än du talar när man har en seriös diskussion."

Var ärlig

Hemligheter och lögner försvaga grunden för varje relation. Ignorera problem (annan form av att hålla hemligheter) gör dem inte att försvinna. Vad som är viktigt är respektfull, öppen kommunikation om dina känslor och drömmar.

Slagsmål verkligt

Till och med den sannaste av vänner och mest kompatibla partners argumentera. För att hålla dina meningsskiljaktigheter från att skada din relation, ställa upp några respektfulla spelregler under en lugn stund.

Dessa kan omfatta någon utskällning eller kritisera, att se varje person får för att ha något att säga, verkligen lyssnar på varandra och tar en paus från diskussionen om det blir för uppvärmd, så länge du lovar att se över frågor inom en dag eller två.

Få hjälp om du har fastnat

Om du och din partner fortsätta att ha samma argument utan framsteg i sikte, söka hjälp från en terapeut eller äktenskapsrådgivare.

"Framför allt behöver inte vänta tills din anslutning har skadats allvarligt innan du får hjälp," säger Ms Maisch. "Få rådgivning innan en eller båda av er bita sig fast i negativa känslor."