Vatisa

Överlevande kontor politik

Office politik omfattar inte bara den hierarki av kommandot i företag, utan även de manipulativa taktiker människor använder för att bli starkare på jobbet.

Här är några exempel:

  • Din arbetskamrat försöker ta äran för din innovativ idé.

  • Din chef försöker underminera din framgång.

  • Din handledare kommer inte att sätta din viktiga problem på dagordningen för personalmöte.

Office politik plågar nästan alla, men vissa människor kan hantera det eftersom de har lämpliga coping-och problemlösningsförmåga.

Följande coping och problemlösning färdigheter kan hjälpa dig att förbättra de flesta politiska situationer.

Bedöma situationen

Om en medarbetare bad-munnar dig eller anklagar dig för något som inte är ditt fel, fråga dig själv, "Vad är jag verkligen upprörd över?"

Du kan bli mer upprörd eftersom du gjordes för att se inkompetent att din chef än du är om vad som egentligen hände.

Din chef har sett ditt goda arbete, dock, så ge honom eller henne lite kredit för att kunna se igenom den som försöker underminera dig.

Få ett nytt perspektiv

När en kollega säger något osant om dig, är det lätt att anta det värsta.

Men det kan finnas en annan orsak till beteendet. Var den som har en dålig dag? Var något på gång på jobbet eller i hans eller hennes personliga liv som orsakade en hel del spänning? Lärde du dig något från den situation som skulle kunna gynna dig i framtiden?

Vent

Även ventilation är inte problemlösning, kan få saker från bröstet lugna nerverna, och uthyrning av ånga kan hjälpa dig att se saker klarare.

Varning: För att undvika återverkningar, kan det vara bäst att ventilera med någon utanför arbetet.

Var noga med att låta personen veta i förväg att du bara luftning, så att personen inte tror att han eller hon har för att åtgärda problemet.

Helt enkelt fråga, "Kan jag få fem minuter av din tid för att tala om en situation på jobbet? Jag vill inte att du ska göra något. Bara att lyssna på mig kommer att hjälpa mig att räkna ut saker. "

När du kan tänka klart om den verkliga dilemma, kan du vidta några åtgärder för att lösa det genom att prova följande.

Vara direkt

Om det finns en situation med en annan anställd, kan du ta upp det direkt med honom eller henne. Många gånger folk är omedvetna om hur deras beteende påverkar andra. Om du ta itu med situationen på ett positivt sätt, är du sannolikt att få positiva resultat.

Först säger, "Det är något jag skulle vilja prata med dig om. När skulle det vara bekvämt för dig att träffa mig? "Försök att välja en neutral plats, till exempel en restaurang eller den anställde fikarummet.

När du möter, helt enkelt ange vad personen gjorde, hur det påverkat dig och vad du vill att han eller hon ska göra.

Om du gör det rätt, kommer du att ha hävdat sig på ett sätt som gör att den andra personen för att rädda ansiktet, och för att du talade upp, är inte troligt att det händer igen situationen.

Få hjälp

Om någon undergräver dig, kanske du känner för att muttra för Human Resources (HR) manager. Om du gör det, dock, är förmodligen ett val av sista utväg.

Ett sätt att närma sig HR-personal är att be om hjälp att ta fram en strategi för att lösa en hypotetisk situation.

Med hjälp av dessa coping och problemlösning färdigheter, kommer du att bättre kunna hantera de irriterande och manipulativa beteenden som följer kontoret politik. Chansen finns, du är mycket mer kraftfull än du tror att du är i din förmåga att hantera problem på arbetsplatsen.