Vatisa

Hantera dina känslor på jobbet

Dina känslor är lika viktiga som din intelligens. Känslor förse dig med en annan och kompletterande informationskälla. Vad är viktigt att hantera andra är hur du hanterar den informationen.

"Det största misstaget folk gör när det gäller känslor är att de jämställer hur de upplever en känsla med sina uttryck för det", säger Joan Pastor, Ph.D., en verksamhet och klinisk psykolog och vd för JPA International Inc. i Oceanside, Kalifornien

Om du känner dig väldigt arg med din chef, till exempel, i de flesta fall är det smart att vara försiktig och mätas i vad du säger eller gör.

"Kom ihåg, det är inget fel med att känna en viss känsla," Dr Pastor säger. "Men det finns en hel del mycket starka sociala diktat mot visar speciella känslor på arbetsplatsen. Till exempel, har män varit socialiserade att tro att det inte är OK att visa rädsla, och kvinnor har fått lära det är inte OK att visa ilska. "

Dr Pastor föreslår att följande strategier för att hantera starka känslor på jobbet.

Strukturera dina känslor

Ett sätt att ta itu med en stark känsla är att bli medveten om vad du känner och ge den ett namn. Till exempel, om du känner dig arg varje dag innan du går till jobbet, kan du blockera den känslan att inte känna det. Men ilskan kvar inom dig, och du kan ta ut det på andra genom att ha en kort stubin eller att vara cynisk eller samarbetsvillig.

Genom att erkänna din ilska, kan du åtgärda det direkt.

Halt runaway känslor

I samma ögonblick som du blir medveten om vad du känner-ilska, rädsla, eller något annat-ta ett djupt andetag. Sedan släppa ut det, och säga till dig själv flera gånger, "Sluta tänka dessa tankar!"

Dirigera ditt fokus

Byt ut dina negativt laddade tankar med något positivt. Om det finns någon aspekt av ditt arbete som du inte gillar, såsom spänning, fokusera på något du gillar, till exempel de människor du arbetar med.

Visualisera lösningar

Ta anteckningar om arbetssituationer som gör dig arg, rädd, eller överväldigad. Som svar, skriva ut och sedan visualisera positiva situationer att omdirigera ditt fokus.

"Inte bara skriva vad du ser, men även orden medarbetare säger att är positivt om ditt arbete eller ditt företag," Dr Pastor säger. "Låt dig känna känslor positiv feedback skapar. På det sättet, när något negativt inträffar, finns det något positivt i din upplevelse som du kan använda för att balansera ut det. "

Öva denna visualisering i fem minuter varje dag i minst 30 dagar och du kommer att märka en annan, mer positiv sinnesstämning.

Var realistisk

Att ha orealistiska förväntningar på hur du ska känna eller agera på jobbet kan ställa dig upp för frustration. Om du tror att du måste alltid vara lycklig i varje aspekt av ditt jobb, du ställer dig upp för förbittring. Ändra dessa förväntningar till något mer realistisk, och du kan släppa negativitet det skapade.