Vatisa

Vissa rädsla försäkring förnekande över gener

Läkarna tror att genen informationen en dag kan förbättra behandlingar. Men vissa människor är rädda för att få genetiska tester, New York Times rapporterade den 24 februari. De är rädda för att resultaten skulle kunna användas mot dem av försäkringsbolag. Det finns få bevis för att detta har inträffat, sade Times. Ett lagförslag i kongressen skulle förbjuda företagen att förneka täckning eller höja priser baserade på en persons gener. Huset passerade räkningen förra året. Den som väntar i senaten.

Vad är läkarens reaktion?

Stjärnorna inriktade på mitt hus i helgen och jag fick en chans att läsa den här artikeln från söndag New York Times. Artikeln delar berättelser om flera personer som valde att inte ha genetiska tester eller inte att rapportera resultaten till sina läkare. Anledningen? De var rädda att de skulle förlora eller inte kunna teckna försäkring.

Patienterna förklarade sina farhågor om att testas för saker som körs i sina familjer. De sjukdomar som ingår blodpropp, bröstcancer och lungsjukdom.

Några beslutat att ha radikal kirurgi som inte kan ha varit nödvändig. Några betalt för testning ur fickan. De ville inte berätta för sin läkare när resultaten visade en genetisk risk för sjukdom.

Många av människorna i artikeln används genetisk information för att fatta beslut utan en läkares råd. De var inte alla dåliga beslut. En läkares råd skulle ha gjort en skillnad, dock. I vissa fall kan en läkare har gett tillgång till viktiga studier och experimentella droger.

Som läkare ser vi stor potential i humangenetik. Genetisk information hjälper oss att behandla patienter med de mest lämpliga läkemedel, förutsäga sjukdom, och ger verkligen individuell vård. Men detta kommer inte att fungera om inte patienter litar på systemet tillräckligt för att testa. Människor måste vara säker på att detta mest personliga information kommer att hanteras i privat - b etween patienter och läkare.

Staten där jag bor har flera lagar som förbjuder diskriminering i arbetslivet och utlåning på grundval av genetiska tester. Staten förbjuder också indragning eller vägran att förnya ett medicinskt politik på grundval av genetisk information. År 2007, den amerikanska huset passerade ett nationellt lagförslag som förbjuder diskriminering på grund av gener. Det har ännu inte passerat senaten. Information om din egen stat finns på www.genome.gov.

Vilka förändringar kan jag göra nu?

Vet din familj sjukdomshistoria. Dessa är de sjukdomar och sjukdomar som körs i familjer från artrit till prostatacancer. Tala med din läkare om din släkthistoria.

Om läkaren tar upp genetisk testning, vara medveten om att det inte är en nödsituation. Be att få se en genetisk rådgivare. Denna kurator har utbildning som kan hjälpa dig att göra det bästa beslutet för dig själv. Se till att lära sig (före provning):

  • Vad test medför

  • Vad resultaten betyder för dig och din familj

  • Hur lagstiftningen ser ut i ditt hemland om skydd av denna information

Din läkare kan rekommendera genetisk rådgivning innan du blir gravid en baby. Vissa tester rekommenderas för alla kvinnor som planerar en graviditet. Andra, såsom tester för sickle cell anemi eller Tay Sachs, är i allmänhet reserverad för personer med högre risk. Om du redan är gravid, då tiden kan vara kortare för att samla in denna information.

Om du betalat ur egen ficka för att testa, eller om du vet om en genetisk sjukdom, uppmanar jag er att tala med din läkare. Prata med honom eller henne om hur man bäst hanterar denna kunskap. Vi kan hjälpa till, råd och behandla människor bäst när vi har fullständig information.

Vad kan jag förvänta mig med tanke på framtiden?

Under de närmaste åren kan vi förvänta oss mer användbara genetiska tester. En del kommer att likna det vi har nu. Dessa tester hjälper människor bedömer deras risk för vissa sjukdomar.

Andra nya tester kommer att hjälpa läkarna vet om vissa läkemedel kommer att fungera för dig, baserat på kroppens arvsmassa. Jag tror att det har en enorm potential. Det är spännande att tänka på riktigt anpassad vård.

Från social och politisk synvinkel, jag hoppas att vi ser ett tydligt budskap om att det inte är acceptabelt att diskriminera någon utifrån gener. Jag tror att lagförslaget i kongressen ser ut som en utmärkt början. Om denna fråga är viktig för dig och din familj, jag uppmanar er att ta tid att skriva, ringa eller e-posta din senator om det.