Vatisa

Erektionshjälpmedel och andra behandlingar

Om du har erektil dysfunktion (ED), kan behandling hjälpa. Vissa behandlingar fungerar direkt på penis. Tala med din läkare om fördelar och nackdelar med varje. Och se till att lära sig rätt teknik.

Vakuumpump

  • Du glider ett rör över penis. En enkel pump skapar sedan ett vakuum som drar blod i penis. Detta orsakar en erektion. Du sätter sedan en spänning ring runt basen av penis för att hålla i blodet. Du sedan ta tuben. Spänningen ringen får inte stanna längre än 30 minuter.

  • Risker och komplikationer kan omfatta smärta i penis och pung. Penis kan också känna sig sval eller ändra färg under erektion.

Spännring

  • En spännring är vanligtvis används tillsammans med en annan typ av behandling. När tillräckligt med blod har flutit in i penis för att orsaka en erektion, kommer spännringen hålla blodet från att strömma ut igen. Detta upprätthåller erektionen. Ringen får inte stanna längre än 30 minuter. En spännring kallas också en förträngning ring eller venösa flödesregulator.

  • Risker och komplikationer kan inkludera i kläm, blåmärken, eller irriterad hud. Om du har en allergisk reaktion mot latex ringar, prova en silikonring.

Själv injektioner

  • Du injicera en speciell drog i penis. Drogen slappnar blodkärlen så att de kan fyllas med blod. Inom ca 10 minuter, kan penis bli styv nog för samlag. Behövs ej En spännringen för att bibehålla erektionen. Din läkare kan förklara insprutningsprocessen för dig.

  • Risker och komplikationer kan inkludera smärta, blödningar, blåmärken, eller ärrbildning. Sök medicinsk hjälp omedelbart om du har en erektion som varar längre än 4 timmar.

Transuretral medicinering

  • Du sätter i slutet av en liten applikator i urinröret för att placera en liten, mjuk medicinering pellet. Medicineringen absorberas in i penis. Drogerna slappna av blodkärlen så att de kan fyllas med blod. Inom ca 10 minuter, kan penis bli styv nog för samlag. För att hålla erektionen, kan du behöva använda en spännring.

  • Risker och komplikationer kan innefatta smärta och irritation i urinröret. Sök medicinsk hjälp omedelbart om du har en erektion som varar längre än 4 timmar.