Vatisa

Lupus behandling

Behandlingar för lupus

Behandlingsalternativ för lupus har förbättrats dramatiskt under de senaste decennierna. Medan det finns fortfarande inget botemedel mot lupus, kan du hantera dina symptom med en stark vårdteam och rätt läkemedel. Läs om de senaste behandlingarna ›

Vilka typer av mediciner behandla lupus?

Om det bara fanns ett enda piller som kan göra alla dina lupus symptom försvinna. Vetenskap är inte där ännu, men många behandlingar som är tillgängliga idag kan hjälpa dig att få tillbaka din hälsa och leva ditt liv mer fullständigt.

Behandling för lupus är mycket personlig. Den behandlingsplan som din läkare rekommenderar kommer att behandla dina specifika symtom. Till exempel, om du har en typ av lupus som påverkar huden, kan din läkare ordinera ett läkemedel för att behandla hudutslag eller skador.

Fortfarande, för varje person behandlingsmålen är desamma.

Läs mer om läkemedel som behandlar lupus ›

Lupus behandlingar vid horisonten

Om du har lupus, det finns många skäl att känna sig hoppfulla dessa dagar. Forskare arbetar hårt för att få en djupare förståelse av sjukdomen, och de är att utforska nya sätt att bättre behandla och slutligen bota den. Ett exempel är den nya lupus medicin Benlysta, det första läkemedlet som godkänts för att behandla sjukdomen i 56 år.

Här är en titt på en mängd olika läkemedel som kan användas för behandling av lupus och dess komplikationer på vägen. ›