Vatisa

Vad som väntar under erektil dysfunktion fysisk undersökning

Den fysiska examen

Den fysiska testet för att diagnostisera orsaken till erektil dysfunktion brukar ta ca 10-15 minuter. Läkaren kommer att lyssna på ditt hjärta på tecken på blåsljud och andra avvikelser som kan påverka blodflödet. Han eller hon kommer också att ta ditt blodtryck, både högt och lågt blodtryck kan försämra blodflödet. Läkaren kommer att kontrollera din puls på flera ställen - vid handleden, fotled, och ljumske. Långsam eller låg puls i något av dessa områden kan innebära att inte tillräckligt med blod når vävnader i extremiteter, inklusive penis.

Dessutom kommer läkaren att undersöka dina testiklar, penis och bröst. Onormalt små testiklar och förstorade bröst är ibland tecken på otillräcklig testosteron. Fläckar av ärrvävnad kände i penis tyder Peyronies sjukdom. Din läkare kan kontrollera prostatakörteln för tecken på infektion eller cancer. Din läkare kan också testa neurologiska problem genom att kontrollera reflexer i benen, ljumskar och anus.

Din checkup kommer förmodligen att innehålla tester för kolesterol (för att bedöma risken för hjärt-kärlsjukdom) och triglycerider och blodsockernivåer (för att kontrollera diabetes ). Läkaren kan också be om ett urinprov på grund av närvaron av blod kan vara ett tecken på en urologiska sjukdomar, såsom cancer i urinblåsan.