Vatisa

Diabetes

Diabetes fakta

Diabetes är en sjukdom som resulterar i dålig reglering av blodsockernivåerna i kroppen. typ 1 och typ 2-diabetes Översikt ›

Vilka olika typer av diabetes?

Diabetes är ett samlingsnamn som refererar till en grupp av sjukdomar som präglas av höga nivåer av blodsocker. Den typ av diabetes en person har beror på förmågan att göra, eller användning, insulin, gatekeeper som gör att glukos att riktigt komma in i celler.

Läs mer om de olika typerna av diabetes ›

Finns det ett botemedel mot diabetes?

Även om det inte finns ett botemedel mot typ 1-diabetes i dag, är stora framsteg görs på att hitta ett botemedel mot diabetes. Vissa personer med typ 2-diabetes, däremot, har varit kända för att vända sin sjukdom genom att förbinda sig till ett strikt program för livsstilsåtgärder som inkluderar viktminskning, en hälsosam kost och motion.

Läs mer om vad som finns på horisonten för diabetes ›

Leva med diabetes

Om du har haft diabetes ett tag, vet du att den dagen till dag hantering av din sjukdom är avgörande för din hälsa. Ni vet också att det kan vara en utmaning. Ibland kanske du känner dig missmodig och undrar hur du kommer att hålla upp den. Nyckeln till framgång är att upprätthålla din motivation.

"Det kan hjälpa att tänka på diabetesbehandling som en resa", säger Anna Simos, MPH, CDE, en klinisk diabetesutbildning specialist. "Om du har tålamod, kommer du att bli bättre på att ta hand om dig själv. Ta en dag i taget. När du går av spåret, förlåta dig själv och fortsätta framåt."

Identifiera dina specifika stötestenar kan hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår. Här är några vanliga hinder som du kan ha stött på och tips för att få längre än dem.

Läs mer om att leva med typ 2-diabetes ›