Vatisa

Allergier

Allergifakta

En allergisk reaktion uppstår när immunsystemet identifierar ett normalt ofarligt ämne som skadligt för kroppen felaktigt. Förstå spektrum av allergiska reaktioner ›

Symtom på allergi

Säsongs allergier och förkylningar har liknande symptom, men några viktiga skillnader. Följande information kan hjälpa dig att avgöra om du lider av allergier eller förkylning.

Läs mer för att lära sig om allergiska symptom ›

Vilka olika typer av födoämnesallergier

Har du någonsin upplevt obehagliga symtom strax efter en måltid? Det kan vara en matallergi eller överkänslighet mot livsmedel. Symtom på båda är liknande. Men hur vet man när det är allvar?

Läs mer om de tester som diagnostiserar mat allergi och intolerans ›

Olika typer av allergiska reaktioner: hudutslag till anafylaxi

Allergiska reaktioner kommer i många former, från en mild klåda till en livshotande reaktion som kallas anafylaxi. Hur kan samma ämne orsakar ett utslag på en person och svullnad av luftvägarna i en annan?

Läs vidare för att lära sig mer om olika typer av allergiska reaktioner ›

Vanliga allergier hos barn

När barn utvecklar hud, nasala, eller födoämnesallergier det kan påverka hans eller hennes livskvalitet samt de människor som bryr sig om dem. För att hålla saker och ting under ta hand kontroll för att undvika allergi triggers.

Läs mer om vilka typer av allergier som drabbar barn ›

Att leva med allergier

För någon som har en allergi, en substans som är ofarlig för de flesta orsakar deras immunförsvar att reagera och ge symptom som kan vara allt från irriterande till livshotande. Den substans som gör att kroppen immunsystem att reagera på detta sätt kallas ett allergen.

Så allergi-bevis ditt hem ›

Hosta: förkylning eller allergi?

Det är mycket troligt att det fanns en tid du hade en kvardröjande hosta, men orsaken kan ha undgått dig. I stället för en förkylning, kan din hosta ha orsakats av en allergi. Det finns viktiga skillnader som kan hjälpa dig att skilja dem åt.

Ta reda på hur man berättar orsaken till hosta ›

Tester används för att diagnostisera allergier

Om du har rinnande näsa, klåda, utslag, eller väsande andning som orsakas av allergier som du vill förmodligen veta vad allergener du bör undvika så att du kan börja må bättre. Vissa tror att allergitest ger dig svaret.

Läs mer om vilka typer av tester som används för att diagnostisera allergier ›

Vad är allergisk dermatit?

Atopisk dermatit, även kallad eksem, är en ärftlig och kronisk hudsjukdom som oftast drabbar spädbarn eller mycket små barn, och kan pågå till dess att barnet når tonåren eller vuxen ålder. Eksem gör att huden kliar, blir röd, och flaga.

Läs mer om hudallergi eksem ›