Vatisa

Fetma

Fetma

Övervikt och fetma tillsammans utgör den näst största förebyggbara dödsorsaken i Europa. Fetma är en allvarlig, kronisk sjukdom som kan orsaka betydande skada på en persons hälsa. Läs mer om fetma ›

Symtom på fetma

Fetma bestäms av andelen kroppsfett och vikt, enligt National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI). Att ha en stor andel kroppsfett, oavsett hur mycket du väger, är ohälsosamt. Du kan vara av normal vikt eller underviktig och ändå har en ohälsosam mängd kroppsfett.

Läs mer om symptom på fetma ›

Behandling för fetma

Oavsett vilken typ eller kombination av behandling av fetma, är målarbete en viktig del av en fetmabehandlingsplan. Minska vikten med så lite som 5 procent till 10 procent av kroppsvikten kommer att ge viktiga, positiva vinster i hälsa. Oavsett behandlingsplan en person följer, kommer att förlora vikt långsamt bli mer effektiv och hälsosam på lång sikt, eftersom snabb viktminskning sporrar ofta viktökning.

Läs mer om behandling för fetma ›

Vad är gastric bypass operation

Bariatric bypass operation är ett förfarande som utförs av en bariatric kirurg som ändrar storleken på magen och längden på din tunntarmen för att begränsa hur mycket mat kan ätas och absorberas på en gång. Olika typer av gastric bypass, eller malabsorptive, kirurgiska ingrepp inkluderar Roux-en-Y gastric bypass (RGB) och Biliopancreatic avledning (BPD).

Läs mer om bypass operation ›