Vatisa

Kräkning

Vad är kräkningar?

Kräkningar, även känd som kräkningar och kastar upp, är den kraftfull utstötning av magens innehåll. Kräkningar är ett vanligt symptom på ett brett utbud av lätta till allvarliga sjukdomar, störningar och sjukdomar. Den förekommer i alla åldersgrupper och populationer och kan eller inte kan inträffa med illamående.

Beroende på orsaken, kan kräkningar börja plötsligt och försvinner snabbt, som i fallet med alkoholförgiftning. Kräkningar kan också återkomma över dagar, veckor eller månader, såsom kräkningar på grund av graviditetsillamående eller pankreatit.

Kräkningar kan vara ett symptom på matsmältnings nervsystemet samt sjukdomar i andra organ system.

Kräkningar som är associerad med huvudskada, blodkräkningar, yrsel kan, svaghet, eller förändring i medvetandenivå vara ett symtom på en allvarlig, potentiellt livshotande sjukdom. Ring 911 om du eller någon du är med upplevelser några av dessa symptom.

Symptom

Vilka andra symptom kan uppstå med kräkningar?

Kräkningar kan inträffa med andra symptom beroende på den bakomliggande sjukdomen, rubbningen eller sjukdomen. Symtom som ofta påverkar mag-tarmkanalen kan även beröra andra kroppens system.... Läs mer om kräkningar symptom

ORSAK

Vad orsakar kräkningar?

Sjukdomar som är kända för att orsaka kräkningar inkluderar infektion, förgiftning, psykiska sjukdomar, malignitet (cancer), inflammation, trauma, obstruktion och andra onormala processer i matsmältningssystemet, nervsystemet, reproduktionssystemet, hjärt-kärlsystemet, eller endokrina systemet.... Läs mer om kräkningar orsaker

Fler artiklar