Vatisa

Alkoholmissbruk

Alkoholmissbruk fakta

Alkoholmissbruk är ett mönster av överdriven alkoholkonsumtion som leder till negativa hälso-och sociala konsekvenser för den som dricker. Läs mer ›

Förstå alkoholens effekter

Om du förstår hur alkohol kan påverka dig, kan det hjälpa dig att dricka ansvarsfullt.

Följande faktorer påverkar hur människor reagerar på alkohol, enligt National Institutes of Health och den europeiska Medical Association.

Omfattningen av alkoholens påverkan på det centrala nervsystemet är beroende av hur mycket som finns i blodet och hur mycket blod du har. Detta beror på att alkohol är distribueras genom kroppen av vattnet i blodet, enligt National Institute on alkoholmissbruk och alkoholism (NIAAA). Ju mer vatten i blodet, desto mer späds alkoholen kommer att bli.

Läs mer om effekterna av alkoholmissbruk ›

Socialt drickande vs Problem drickande

Vissa människor kan dricka sprit i timmar i sträck och hålla sig nyktra, medan andra blir berusad efter bara en drink. Så hur kan du säga om du eller någon annan är ett problem drickare?

"Om en person dricker flera gånger och drickande orsakar personliga, professionella eller familjeproblem, kan de ha sjukdomen alkoholism", säger Hamilton Beazley, Ph.D., en psykolog och tidigare ordförande för det nationella rådet för Alkoholism och drogberoende Inc. "När alkoholister dricker, de kan inte alltid förutsäga hur mycket de kommer att dricka, då de kommer att sluta, eller vad de kommer att göra när man dricker. Och det är vanligt att alkoholister att förneka de negativa effekterna av att dricka eller att de även har en problem. "

Läs mer om socialt drickande ›

Hur man skära ner på att dricka

Du kanske vill skära ner på ditt drickande av många skäl. Tyvärr har de bästa intentioner inte nödvändigtvis anstränga lättare.

Om du ska dricka alkohol, bör du använda den klokt och med måtta. Och om du är en av de 10 till 15 procent av befolkningen med alkoholism i familjen, bör du vara noga med att inte dricka för mycket eller för ofta, eller att inte dricka alls.

Även om alkohol kan vara avkopplande och njutbar i små doser, dricka det är inte ofarligt rekreation. Ämnet bör behandlas med respekt.

Det hjälper att förstå varför och när du dricker om du kommer att lyckas minska mängden alkohol du dricker. Dina svar på följande frågor kan bidra till dina motiv för att dricka i fokus.

Läs mer om alkoholmissbruk ›

Farorna med berusningsdrickande

Alltför många unga människor deltar i en farlig praxis som kallas berusningsdrickande. Det betyder att dricka till berusning. Det definieras som att ha fem eller fler drinkar i rad för män. För kvinnor är det fyra-plus drinkar i rad.

Enligt en undersökning av US Department of Education, 44 procent av USA: s studenter är supfestsupare.

"För dessa elever är berusning det huvudsakliga målet. Och med berusning kan komma många andra faror, bland annat yrsel, förlust av koordination, diarré, kräkningar, brist på omdöme, eller till och med alkoholförgiftning", säger Don Timm II, MD, en nödsituation medicin läkare i Dallas.

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, är berusningsdrickande kopplad med oavsiktliga skador. Dessa inkluderar motorfordon kraschar, faller, brännskador, drunkning och hypotermi. Mord, självmord, barnmisshandel, våld i hemmet, högt blodtryck, hjärtinfarkt, gastrit, pankreatit, sexuellt överförbara infektioner, hjärnhinneinflammation, och dålig kontroll av diabetes är också resultatet av berusningsdrickande.

Läs mer om berusningsdrickande ›

Alternativ till anonyma alkoholister

Även om Anonyma Alkoholister och andra abstinensbaserade 12-stegs program är den främsta formen av behandling för alkoholism i Europa, många människor inte kan hålla fast vid dem och återvända till beroende av alkohol.

Idag finns det alternativ till 12-stegsprogram. Vissa behandlingsprogram lär alkoholproblem för att minska sitt drickande, ett förhållningssätt som tilltalar människor som annars kanske inte söker behandling. Dessa program bygger på tron ​​att människor kan ändra sina dryckesbeteende.

För att bli framgångsrik på måttlighet eller avhållsamhet kräver ansträngning och en vilja till förändring. Du bör ta hänsyn till graden av alkoholproblem och eventuella medicinska, psykiska eller andra sjukdomar som skulle förvärras av att dricka, även med måtta. Om du är osäker på det bästa programmet för dig, fråga din läkare eller ett missbruk rådgivare för råd.

Läs mer om anonyma alkoholister ›