Vatisa

Depression

Depression

Depression är en psykisk sjukdom som orsakar ihållande nedstämdhet och en känsla av förtvivlan. Läs mer ›

Symtom: kan du vara deprimerad?

Alla får nedstämd ibland. Men när dessa känslor är långlivade och påverkar ditt dagliga liv - störa arbete, skola, och nära relationer - depression kan vara att skylla. Bad breakups, att förlora ett jobb, död av en älskad - alla kan utlösa depression. Men traumatiska händelser är inte den enda orsaken. Det kan också orsakas av stress, kost, eller medicinska sjukdomar. Och depression kan vara en familjeangelägenhet, ärvt genom gener eller lärt sig av beteende.

Läs mer om symtomen på depression ›

Behandling: att vidta åtgärder

Jag har alltid tyckt illa om att kommersiell uppmanar oss att "bara göra det." För personer med depression, det är kränkande - och meningslöst - eftersom den minsta uppgiften kan verka som ett stort hinder. Det finns många tillfällen i livet när man går framåt kräver lager obehag. Övergångar från högstadiet till gymnasiet till högskolan, eller från ett jobb till ett annat, utmana oss att bemästra nya färdigheter. Men människor med depression ibland ha en tuffare tid under dessa perioder, eftersom de har mindre förtroende än den genomsnittliga personen eller på grund av deras förmåga att föreställa sig det värsta - inte för att de är mindre kapabel än någon annan.

Läs mer om behandling för depression ›

Att leva med depression

Inse att en depression är mer än blues. Utan behandling, kan depression pågå i veckor, månader, till och med år. Det första steget är att se din primärvårdsläkare. En stor anledning att gå till doc: Vissa läkemedel och medicinska sjukdomar kan ge symtom som verkar som depression. Din läkare kommer att arbeta för att utesluta dessa möjligheter.

Läs fler sätt att slå depression ›