Vatisa

Crohns sjukdom behandling

Behandling för Crohns sjukdom

Behandlingen har kommit en lång väg för människor med inflammatoriska tarmsjukdomar (IBDs) såsom Crohns. En mängd olika medicinska och kirurgiska metoder finns nu tillgängliga för att hantera din sjukdom. läs på om de behandlingsalternativ som används idag ›

Hantering av Crohns sjukdom: medicinering

Din läkare kan ordinera medicin för att styra din Crohns sjukdom symptom och förbättra din livskvalitet. Medicinering kommer inte att bota Crohns sjukdom. Men det kan hjälpa till att hålla sjukdomen från att sakta ner dig. Som alltid, ett nära samarbete med din läkare. Din medicinering eller dosering kan behöva ändras om du har vissa biverkningar eller om dina symtom förändras.

Särskilda antiinflammatoriska behandla slemhinnan i tarmen. Dessa läkemedel kan minska inflammation och obehag. Men de är inte som acetylsalicylsyra eller andra receptfria läkemedel. De måste förskrivas av läkare. De vanligaste antiinflammatoriska medel för Crohns sjukdom kallas 5-ASA-föreningar. De kan hjälpa till att kontrollera symptom under långa tidsperioder. 5-ASA föreningar kan tas som piller. Men de kan också ses som ett lavemang eller stolpiller (medicinen sätts direkt in i ändtarmen).

Läs mer om hanteringen av Crohns sjukdom ›

Crohns sjukdom frågor

Vad är Crohns sjukdom? Vad är orsaken?

Hur är Crohns sjukdom behandlas?

Hur kan jag hantera plötsliga attacker av gas, diarré eller smärta?

Vilka mediciner finns tillgängliga för Crohns sjukdom?

Vad gör jag om alla mina "problem mat" är viktiga, hälsosamma livsmedel? Hur ska jag få den näring dessa livsmedel leverans?

Vilka typer av kirurgi är tillgängliga?

Är jag en ökad risk för cancer?

Kommer Crohns sjukdom påverka mitt sexliv? Kommer det att påverka min förmåga att få barn?

Vem behöver veta att jag har Crohns?

Har sjukdomen påverkar livskvaliteten eller psykiska hälsa?

Läs mer om behandling av Crohns sjukdom ›