Vatisa

Crohns sjukdom symptom och orsaker

Symtom på Crohns sjukdom

Vissa personer med Crohns sjukdom har endast enstaka kramper, eller diarré som är så milda att de inte söka läkarvård. Ta reda på symtom, diagnos och behandling av Crohns sjukdom>

Vad är Crohns sjukdom?

Crohns sjukdom är svullnad och irritation i mag-tarmkanalen. Det är en form av inflammatorisk tarmsjukdom (IBD). Det finns ofta i tarmarna. Alla lager av mag-tarmkanalen kan påverkas. Även om denna sjukdom har inget botemedel, symptomen som behandlas. Hjälp hantera dina symtom genom att följa din läkares råd och titta på vad du äter.

  • Buksmärtor och uppblåsthet efter måltid

  • Sår i analområdet

  • Hög feber och frossa

  • Aptitlöshet, eventuell viktminskning

  • Blodig diarré

  • Illamående eller kräkningar

Läs mer om Crohns sjukdom ›

Buksmärta

Buksmärta är någon smärta eller obehag som uppstår mellan den nedre delen av bröstet och ljumsken. Vanligtvis kallas "magen", buken består av många organ, inklusive magsäcken, tarmar, lever, gallblåsa, bukspottkörtel, matstrupe, och många blodkärl. Buksmärta kan generaliseras, som förekommer i hela buken, eller den kan vara närvarande i ett litet område av magen.

Buksmärta är ett symptom på en bred variation av lindriga till allvarliga sjukdomar, störningar och sjukdomar, såsom dålig matsmältning, stress, infektioner, gallsten, inflammation, intestinal obstruktion, magsår och cancer. Buksmärta kan också förekomma som en biverkning av medicinering.

Läs mer om buksmärtor ›