Vatisa

Motion är en stress buster

Kalla det en av de bästa två-för-de runt: Samma regelbunden motion rutin som hjälper till att förebygga sjukdomar och bygga muskler också kan hjälpa dig att hantera stressen.

"Det beror på att så gott som alla former av motion kan minska produktionen av stresshormoner och motverka kroppens naturliga stress", säger Gerald Endress, fitness specialist i Durham, NC

Låter bra, men exakt hur fungerar det?

Till att börja med "motion frigör kemikalier som kallas endorfiner i blodet," Endress säger. "Dessa hormoner ger dig en känsla av lycka och positivt påverka din övergripande känsla av välbefinnande."

Dessutom, när du är under tvång, din hjärna fungerar intensivt, bygga upp giftiga avfallsprodukter. När du tränar, blodflödet genom hjärnan snabbar upp och tar bort dessa avfallsprodukter, hjälper dig lösa problem på ett effektivare sätt.

Motion ger också en positiv utlopp för negativa känslor, såsom frustration och ilska och därigenom främja ett bättre humör och utsikter, vilket kan hjälpa dig att hantera stress.

Vissa studier har också funnit motion kan ha en förebyggande effekt när det gäller att framhålla. Specifikt fit människor har mindre extrema reaktioner på tryck än de som är mindre lämpligt.

Rörliga beslut

Om du är ny att utöva och inte vet var du ska börja, fråga dig själv följande frågor kan hjälpa dig att begränsa dina alternativ:

  • Vilket skulle jag finner roligare, träna med en grupp i en klass eller komma ut på egen hand? Om du är någon som har att fatta beslut hela dagen på jobbet, kanske du föredrar att gå med i en övning klass, du kan följa en instruktör, som bestämmer vilka övningar att göra och hur länge. Å andra sidan, om du arbetar med människor hela dagen, kan det vara mer avkopplande att komma ut själv och ta en rask promenad.

  • Skulle jag dra nytta av aktiv träning eller något mer internaliserad, till exempel yoga, tai chi, eller pilates? Återigen, beroende på dag och hur ditt liv är på väg, kan aktiva eller passiva sysselsättningar vara mer fördelaktigt.

  • Vad är den bästa tiden för mig att träna? Om ditt liv är hektiskt, kanske hitta en timme att göra en formell träning vara hård. Lyckligtvis behöver du inte att trampa upp en bit av tid ur en redan fullspäckat schema för att få stressreducerande nytta av träning. Det beror på att nya studier har funnit liknande förmåner från, säg, promenader för en halvtimme eller ta tre 10-minuters promenader.

Nog är nog

Att hålla den intensitet, varaktighet, och utmaningen i din träning balanserad kommer att säkerställa att ditt träningsprogram inte hamnar att lägga till din stress. Ledtrådar som detta skulle kunna förekommer: känsla stressad eftersom träningen har blivit en sak som du inte har tid för, eller känner sig slitna eller ömma från din träning.

Att hitta en aktivitet som du tycker om, oavsett om det är ett steg klass eller promenader din hund-och göra den till en del av din vanliga rutin kan hjälpa dig att varva ner.

"Helt enkelt, är fysisk träning den bästa spänningsreliever runt", säger Endress. "Problemen verkar alltid mindre viktigt när du går, simning, löpning eller cykling, eller är inblandad i någon fysisk strävan."