Vatisa

Framgång hemligheter att förlora vikt

Majoriteten av dieters återfå den vikt de förlorar inom fem år. Men de kan undvika detta genom att gradvis ändra sin kost-och motionsvanor.

Din inställning till viktminskning bör vara att göra ändringar som du kan hålla dig för resten av ditt liv, enligt National Institute of Diabetes and Digestive och njursjukdomar (NIDDK).

Du kan räkna med att gå igenom tre olika faser som nya kost-och motionsvanor slå rot och en hälsosammare du börjar växa fram.

Så här för att stanna på rätt spår genom varje fas-från ditt beslut att gå ner i vikt till efter att du når dina mål.

Fas ett: entusiasm och snabb viktminskning

I början av en diet, tenderar viktminskning att vara snabb eftersom det är mestadels vatten vikt, inte fett. Entusiasm tenderar också att vara på en all-time high, vilket kan orsaka vissa dieters att försöka rev upp sina priser för viktminskning genom att litet mat. Detta leder i slutändan till binging, vilket kan stjälpa dina ansträngningar.

Du bör sträva efter en kost plan som gör att du kan förlora ungefär ett halvt kilo till två pounds per vecka. Enligt NIDDK, en halv pund till två pounds per vecka är en säker hastighet av viktminskning. Det innebär att äta 300-500 färre kalorier per dag än vad du behöver för att behålla din nuvarande vikt.

För att få ett kaloriintag baslinje, hålla ett livsmedel rekord för en vecka, men inte ändrar dina matvanor. Analysera sedan dina register för att jämföra hur många kalorier du förbrukar med vad du behöver för att konsumera för att nå din målvikt.

När du har en daglig kalori mål i åtanke, börja hålla vecko mat register för fem av de sju dagar och minska kalorier gradvis tills du når din dagliga kalori mål.

Fas två: otålighet och trög viktminskning

I mitten fasen av din kost, kommer dina nya vanor börjar känna sig mer bekväm. Ändå kommer din viktminskningstakt sakta ner eftersom din kroppssammansättning ändras.

Du kan känna frustration på denna punkt. Du kanske känner att du sätter in samma mängd arbete du gjorde i början, men att inte få samma belöningar. Vissa veckor kan du gå ner i vikt, några veckor får du inte.

Under denna ansträngande tid, vara beredd på andra gissa tankar som "är det verkligen värt det?" och drag av gamla, inte så hälsosamma vanor.

Att stanna på rätt spår, öka din viktminskning takt genom att utöva. Sakta arbeta upp till 60 minuter av aerob träning om dagen, fem gånger i veckan, lägga muskelstärkande övningar på två dagar. Kontrollera med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram.

Fas tre: misstro och drag av gamla vanor

Den sista fasen av din kost är början på den mest utmanande delen av resan-underhåll. Vid det här laget, är dina nya matvanor etablerade och du vet den bästa kost och motion formel för dig.

Bli inte förvånad, men om du känner att din framgång är trevande. Hur du handskas med enstaka slip är den verkliga skillnaden mellan att förlora vikt för gott och få den tillbaka.

När du FROSSA, försöka komma tillbaka till din vanliga kost och motion rutin nästa dag. Att äta hälsosamt och motionera regelbundet är nyckeln till framgång.