Vatisa

Kolesterol behandling

Allt om kolesterolsänkande läkemedel

Göra hälsosamma livsstilsförändringar ensam är tillräckligt för att hjälpa vissa människor når kolesterol mål ordinerats av sin läkare. Andra däremot, behöver ta en kolesterolsänkande medicin, liksom. Läs mer om behandling av kolesterol ›

När du tar hjärtmediciner

Miljontals människor tar någon form av hjärtmedicin. För vissa människor, innebär detta Downing en enda daglig tablett för att hjälpa till att sänka blodtrycket. För andra kan det innebära att ett stort antal olika läkemedel för att stärka hjärtats funktion, minskar kolesterolnivåer, förhindrar blodproppar, eller stabilisera hjärtrytmen.

Dessa små piller och potions är livgivande-och kraftfullt. Även en liten droppe i ditt blodtryck behandlingen kan minska din risk att få en hjärtattack.

Samtidigt, kan ta dessa läkemedel på fel sätt eller avbryta dem utan att först rådfråga din läkare vara farligt, till och med livshotande.

Läs mer om att ta hjärta läkemedel ›

Är din medicin fungerar för dig?

Receptbelagda läkemedel kan förbättra ditt liv, men när de inte används på rätt sätt, kan de ha motsatt effekt.

"Mediciner är allvarliga saker och får aldrig ta lätt på", säger Douglas Hoey, R.Ph., MBA, operativ chef för den nationella gemenskapen Apotekare Association (NCPA) i Alexandria, Virginia "På TV ser du reklam för receptbelagda läkemedel allt blandat med reklam för kex och bilförsäkring. Detta har skapat en uppfattning om att receptbelagda läkemedel är alltid säker, men det är inte fallet. "

Ställ dessa frågor varje gång du ordinerats en medicin.

Nästan tre av fyra människor inte tar sina mediciner på rätt sätt, enligt en färsk NCPA undersökning av 1000 personer. Vissa bryr sig aldrig för att fylla sina recept i första hand. Andra slutar ta ett läkemedel utan att först få sina läkares OK. Andra inte följer anvisningarna på etiketten.

Läs mer om kolesterol medicin ›