Vatisa

Högt blodtryck och diabetes

Få kontrolleras för diabetes om du har högt blodtryck.

Har du högt blodtryck, även känd som högt blodtryck? Om så är fallet, bör du testas för diabetes.

Rekommendationen kommer från USA Preventive Services Task Force, en oberoende expertpanel. Den granskar bevisen för förebyggande strategier som att testa för diabetes eller ta acetylsalicylsyra. Arbetsgruppens rekommendationer brukar bli riktlinjer för primärvården läkare och vissa specialister.

Högt blodtryck och diabetes reser ofta tillsammans. Att behandla dem samtidigt är en win-win strategi. Bland personer med diabetes, kontrollera blodtryck nedskärningar i hälften chanserna att få en hjärtinfarkt eller stroke eller att dö av hjärtsjukdom. Bland personer med högt blodtryck, kontrollera blodsocker minskar risken för att förlora synen, förlorar känsel i fingrar eller fötter, att förlora en lem, och lidande njurskador.

Huvudpunkter

  • Om du har högt blodtryck, se till att du har testats för diabetes.

  • Styra blodtryck och diabetes med livsstilsförändringar, särskilt motion och, om det behövs, gå ner i vikt och sluta röka, kan avsevärt minska dina chanser att få en hjärtattack eller stroke.

Test för diabetes

Den diabetestestet godkändes av Europeiska Diabetes Association är den fastande blodsockertest. Det handlar om att ha ett litet blodprov dras först på morgonen innan du har haft något att äta eller dricka. Om ditt blodsocker är 126 milligram per deciliter (mg / dl) eller högre, och det har bekräftats av ett andra test några dagar senare, har du diabetes. Vissa läkare kontrollera om diabetes genom att testa ditt blodsocker två timmar efter att du dricker en söt dryck eller genom att testa för den andel av sockerbelagda hemoglobin i blodet (kallas hemoglobin A1c).

Diabetes som visas i vuxen ålder är oftast typ 2 -diabetes. Det börjar år tidigare som en långsamt pyrande sjukdom som kallas insulinresistens. Insulin är ett hormon som behövs för att flytta socker från blodet till muskler och andra celler. Vissa människor blir successivt resistenta mot insulin är "öppna upp för socker"-signal. Ju längre socker dröjer i blodet, kroppen gör mer insulin. Med tiden de insulinbildande celler i bukspottkörteln börjar bära ut. Denna dubbla problem leder till högre och högre nivåer av blodsocker efter måltid och mellan dem.

För mycket socker i blodet påverkar vävnader i hela kroppen. Det skadar de inre väggarna i små blodkärl, vilket får dem att tjockna och läckage. Fartygen kan så småningom täppa, hindrar blodflödet till vitala vävnader. Denna smygande process kan skada nerver, utlösa hjärtinfarkt och stroke, skada njurarna, och leda till synförlust. Att hålla blodsockernivån så nära det normala som möjligt kan förhindra dessa invalidiserande eller dödliga komplikationer.

Ta kontroll

Diabetes och högt blodtryck kan vara olika sjukdomar, men båda svarar på samma livsstilsförändringar. Daglig motion är ett utmärkt sätt att sänka blodtrycket och hålla blodsockret i schack. För folk som är överviktiga, är bra för både blodtryck och blodsocker förlora vikt. Att sluta röka fungerar för båda, liksom att anta en hälsosammare kost. Mediciner behövs vanligen för att kontrollera blodtrycket och blodsockret. Statiner är till hjälp för både oberoende av kolesterol nivån. Men livsstilsförändringar bör vara grunden för behandlingen, inte tillägg efter medicinering.